Πες μου τι καφέ πίνεις να σου πω ποιος είσαι!


Πες μου τι καφέ πίνεις να σου πω ποιος είσαι!

 

Ελληνικός ή γαλλικός; Εσπρέσο, φραπέ ή καπουτσίνο; Ό,τι και να επιλέξουμε ο καφές είναι απόλαυση, ιεροτελεστία αλλά μία από τις δημοφιλείς καθημερινές συνήθειες που αρνούμαστε πεισματικά να αποχωριστούμε.

Για πολλούς είναι απαραίτητη πρωινή κίνηση για να ξεκινήσει καλά η μέρα αλλά και η παρέα τους καθόλη τη διάρκειά της.

Δείχνει όμως κάτι για εμάς ο καφές που πίνουμε; Οι προτιμήσεις μας στον καφέ μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για τον χαρακτήρα μας, τις διατροφικές μας συνήθειες ή την διάθεσή μας, λένε οι επιστήμονες.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα τον espresso τείνουν να προτιμούν οι εργασιομανείς, όσοι είναι ηγετικές φυσιογνωμίες και γρήγοροι στην επίτευξη στόχων και ταυτόχρονα καλοί εραστές.

Τον macchiato προτιμούν οι γυναίκες που κάνουν καριέρα και ταυτόχρονα είναι μητέρες, ενώ όσοι έχουν αδυναμία στον καπουτσίνο φαίνεται ότι θέλουν να έχουν τον έλεγχο, αλλά ταυτόχρονα είναι υπερβολικά ευαίσθητοι.

Όσοι προτιμούν τον φραπέ διακρίνονται για την χαλαρότητά του ενώ, σε χειρότερη θέση, σύμφωνα πάντα με έρευνες, βρίσκονται αυτοί που πίνουν ντεκαφεϊνέ κι αυτό γιατί δίνουν στους άλλους να καταλάβουν ότι δεν βγαίνουν συχνά για να περάσουν καλά.

Τον καφέ φίλτρου τον προτιμούν οι εκλεπτυσμένοι, και τον ελληνικό καφέ πίνουν οι πιο… παραδοσιακοί και συντηρητικοί τύποι.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr