Σχημάτισαν το “G” για τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας των Ποντίων!


Σχημάτισαν το “G” για τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας των Ποντίων!

Iσχυρό μήνυμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων έστειλαν εκατοντάδες Θεσσαλονικείς οι οποίοι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Αριστοτέλους σχηματίζοντας το γράμμα «G» –από τη λέξη Genocide και το επετειακό λογότυπο της εκατονταετίας–με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από αυτήν. Λίγο αργότερα ο κόσμος σχημάτισε τη φράση “No more Genocides” -“Όχι άλλες Γενοκτονίες”.

Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε ποτέ εμείς οι απόγονοι των Γενοκτονηθέντων για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των προγόνων μας. Με αυτόν τον τρόπο αλλά και με άλλες δράσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες, μήνες και χρόνια θα αναδεικνύουμε συνεχώς το θέμα

είπε στο ethnos.gr ο Γενικός γραμματέας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Παύλος Γαλεγαλίδης. Στην πλατεία Αριστοτέλους έχει ήδη στηθεί και το περίπτερο της Παμποντιακής νεολαίας ενημερώνοντας τους πολίτες για τις δράσεις των επόμενων ημερών αλλά και για ζητήματα του ποντιακού πολιτισμού.

«Ειδικά φέτος ο δικός μας στόχος είναι ακόμη πιο ξεκάθαρος. Σκοπός μας είναι να αφυπνίσουμε και τους πολίτες της Ελλάδας αλλά και όλου του κόσμου καθώς και τους ηγέτες διεθνώς να αναγνωρίσουν το πιο ειδεχθές έγκλημα της ανθρωπότητας αυτό της γενοκτονίας» είπε από την πλευρά του στο ethnos.gr o αντιπρόεδρος της συντονιστικής Επιτροπής Νοελαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Κωνσταντίνος Χατζημιχαηλίδης η οποία και ανέλαβε τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

mentathess

Πηγή: www.ethnos.gr