Πρεμιέρα σήμερα για το διαδικτυακό 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


Πρεμιέρα σήμερα για το διαδικτυακό 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

 

Ανοίγει σήμερα η αυλαία του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, του πρώτου που λόγω της πανδημίας πραγματοποιείται εξολοκλήρου διαδικτυακά, με 3 ευρώ εισιτήριο ανά ταινία και αρκετά ειδικά, οικονομικά πακέτα.

Από την ιστοσελίδα www.filmfestival.gr, «κλικάρουμε» στο σύνδεσμο TIFF61 ONLINE. Εκεί δημιουργούμε ένα λογαριασμό επιλέγοντας “Create account” στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης. Συμπληρώνουμε το όνομα, το email και τον κωδικό που θέλουμε.

Μπορούμε να βρούμε την ταινία που μας ενδιαφέρει είτε μέσω αναζήτησης, είτε από τις λίστες ανά τμήμα στο κεντρικό μενού. Κάθε ταινία θα είναι διαθέσιμη για περιορισμένο αριθμό θεάσεων. Επιλέγοντας μία ταινία, εμφανίζεται η τιμή του εισιτηρίου (3 ευρώ). Με τα στοιχεία της τραπεζικής κάρτας ολοκληρώνεται η πληρωμή και η επιβεβαίωση της συναλλαγής αποστέλλεται και μέσω email. Τα εισιτήρια για τις online προβολές δεν επιστρέφονται και δεν ακυρώνονται.

Εισιτήριο για τις ταινίες μπορεί να αγοράσει κάποιος πριν από την ημέρα προβολής, μπορεί όμως να παρακολουθήσει κάθε ταινία μόνο την ημέρα ηλεκτρονικής προβολής της, οπότε και θα είναι διαθέσιμη από τις 10:00 το πρωί και για 24 ώρες.

Στην ιστοσελίδα υπάρχει και “ζωντανή” συζήτηση (live chat) για οποιαδήποτε απορία.

Ειδικά πακέτα προβολών

Το Φεστιβάλ εκτός από το εισιτήριο των 3 ευρώ/θέαση, προσφέρει και ειδικά πακέτα προβολών, σε προνομιακές τιμές:

Masterpieces by Mastercard

Δέκα επιλεγμένες ταινίες από το πρόγραμμα του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε προνομιακή τιμή για μια κινηματογραφική εμπειρία με την υπογραφή της Mastercard. Τιμή πακέτου: 20 ευρώ.

Προφητείες από έναν άλλο κόσμο: Sci-fi και Cli-fi (1950-1990)

14 απρόσμενες, cult, συναρπαστικές, σπάνιες ταινίες επιστημονικής φαντασίας μέσα από το μεγάλο αφιέρωμα «Προφητείες από έναν άλλο κόσμο: Sci-fi και Cli-fi (1950-1990)». Τιμή πακέτου: 26 ευρώ.

Πρωτοποριακές δημιουργοί: Άνια Μπρέιεν – Βέρα Χιτίλοβα

Δύο κορυφαίες φωνές του ευρωπαϊκού σινεμά μέσα από 12 ταινίες: Η Νορβηγίδα Άνια Μπρέιεν που άνοιξε δρόμους στο φεμινιστικό σινεμά της Σκανδιναβίας και η «αναρχική» του τσέχικου σινεμά Βέρα Χιτίλοβα. Τιμή πακέτου: 24 ευρώ.

Ανοιχτοί Ορίζοντες // Παγκόσμιος ανεξάρτητος κινηματογράφος μέσα από τις 17 ταινίες του τμήματος «Ανοιχτοί Ορίζοντες». Τιμή πακέτου: 34 ευρώ.

Another Take // Οι πιο τολμηρές νέες φωνές του σινεμά είναι εδώ. Ό,τι πιο φρέσκο και καινοτόμο έχει να προσφέρει ο σύγχρονος ανεξάρτητος κινηματογράφος μέσα από 15 δυνατές ταινίες. Τιμή πακέτου: 30 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

+ There are no comments

Add yours